Team Tandarts? Personeelsbeleid in de praktijk.

Tandartsen zien zichzelf doorgaans niet als managers. Ze willen zich in de eerste plaats focussen op hun patiënten. Toch merken ze dat dit pas kan als een praktijk efficiënt en vooruitziend geleid wordt. Zeker als er meerdere stoelen in gebruik zijn, wordt het een onderneming. Want meer stoelen betekent ook meer medewerkers. Dat vraagt om een actief personeelsbeleid, iets waar minder aandacht aan besteed wordt tijdens de opleiding van tandartsen.

Succesvol personeelsbeleid is niet vanzelfsprekend.

Loonverwerking, sociale wetgeving, extralegale voordelen,… Personeelsadministratie is vandaag een tijdrovende bezigheid binnen een praktijk. Maar er is meer. Marijke Boeckx, HR Manager van Dentius: “Wat ook onderschat wordt, is het balanceren van de groepsdynamiek. Waar mensen samenwerken, ontstaan er individuele verwachtingen die niet altijd even goed intern gecommuniceerd worden en tot conflicten leiden. Ook de rekrutering blijkt een pijnpunt voor veel hoofdtandartsen. Wegens tijdsgebrek worden er soms mensen aangenomen die op lange termijn toch niet hun draai blijken te vinden binnen de organisatie, met frustratie aan beide kanten tot gevolg.

Dentius tandarts aan het werk

Een academie voor de praktijk.

Bij Dentius kan elke praktijk rekenen op HR-diensten die hen leren hoe ze hun praktijk moeten ‘managen’. Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor de Dentius Academy die het vak vanuit drie invalshoeken benadert. Naast het ontwikkelen van de klinische expertise en ‘hard skills’ zoals een resultatenrekening lezen of het onderhandelen over prijzen, krijgt ook het interpersoonlijke aspect veel aandacht. Leiderschap tonen, presentatietechnieken, feedback geven aan medewerkers, communicatie met patiënten,… Marijke Boeckx: “Voor aspirant-hoofdtandartsen en praktijkcoördinatoren is er bijvoorbeeld een modulair management track waar ze alle individueel opgevolgd worden en zich permanent kunnen ontwikkelen. Dat ondersteunt een loopbaan niet alleen, het kan ze ook versnellen. Zo hadden we een tandarts jonger dan dertig die volgens ons alle kwaliteiten had om uit te groeien tot een hoofdtandarts. Via een management track is dat ook gelukt.

Ook op het vlak van rekrutering worden tandartspraktijken goed ondersteund. Dentius zorgt voor de opmaak van de vacature, neemt de sollicitatiegesprekken af en helpt de hoofdtandarts bij de uiteindelijke selectie van nieuwe medewerkers. De diensten van de Dentius Academy worden faciliterend aangeboden binnen de groep. Hoewel ze niet verplicht zijn, kennen ze een groot succes. Hoofdtandartsen ervaren dat het hen helpt om de praktijk efficiënter te runnen. Zo kunnen zij en hun medewerkers zich beter concentreren op wat ze het liefste doen: hun klinische expertise verrijken en de patiënt nog beter van dienst zijn.

INTERESSE OM BIJ DENTIUS TE WERKEN?

Wij zijn ook steeds geïnteresseerd in nieuw talent. Via onthaalprogramma’s, opleidingen en persoonlijke begeleiding bieden we je alle kansen om jezelf te ontplooien in één van onze praktijken.

Bekijk alle vacatures

VERDER LEZEN

Van de Luchtbal tot het Kattendijkdok, het verhaal van Sofie Rummens & Dentius Eilandje

 

Op 1 juli 2020 verwelkomde Dentius Tandartsenpraktijk Eilandje in haar expertisenetwerk. Een heuglijke dag, zo bevestigt gedelegeerd bestuurder & business developer Pieter Lathouwers. “Een moderne praktijk gelegen op een strategische locatie in Antwerpen, met een gemotiveerde hoofdtandarts die onze visie over het belang van preventie deelt. Zo’n unieke kans konden we niet...

De patiënt centraal stellen, hoe doe je dat?

Elke tandartspraktijk wil patiënten de allerbeste zorg aanbieden. Maar hoe definieer je dit en hoe kan je nog gerichter verbeteren? Dat is geen eenduidige vraag, waar bovendien geen eenduidig antwoord op te vinden is. Toch kunnen de patiënten zelf ons al veel vertellen. Een grote tevredenheidsenquête van Dentius leverde belangrijke inzichten op. Maar dit is slechts één deel van het bredere...

Overnames in de praktijk: diverse mogelijkheden, veel verhalen.

Veel tandartspraktijken komen op een zeker moment op een kruispunt: gaan ze verder zoals voorheen? Of kiezen ze ervoor toe te treden tot een groep? Binnen Dentius ervaren we dat de redenen om toe te treden uiteenlopend zijn. Wat bij alle praktijken duidelijk naar voor komt, is het belang dat tandartsen hechten aan hun klinische vrijheid, flexibiliteit, een aangename werkomgeving en...

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE INZICHTEN EN ERVARINGEN VANUIT DE DENTIUS-GROEP EN
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF