De tandheelkunde evolueert razendsnel. Bij Dentius bieden we een waaier aan functies, die garant staan voor een gevarieerde loopbaan met doorgroeimogelijkheden op elk niveau. Meer weten? Email ons dan op shari.roef@dentius.be!

Tandartsen

Starter

Als startend tandarts werkt u nauw samen met meer ervaren collega's. Daarnaast dragen interne en externe opleidingen en kennisuitwisseling bij tot uw ontwikkeling. Door de multi-disciplinaire werking van onze praktijken kan u na verloop van tijd zelf kiezen voor algemene tandheelkunde of voor een specialisme.

Professional

Als ervaren tandarts kan u uw specialisme bij ons tot in de puntjes verfijnen. Door onze administratieve ondersteuning kan u zich concentreren op kwalitatieve zorg aan uw patiënten. U kiest zelf uw werktijden en vakanties, de praktijk garandeert continuïteit aan uw patiënten. Dit zorgt voor meer uitdaging en werkplezier.

Stage

Dentius biedt zowel aan tandartsen als aan assistenten een kwalitatief en gevarieerd stageprogramma. De frequente interactie met meer ervaren collega's en onze zorgvuldig uitgeschreven processen helpen u om op korte termijn sterk te groeien in de tandheelkunde. Een succesvolle stage leidt uiteraard in de meeste gevallen tot meer.

Tandheelkundige medewerkers

Assistent

In een tandartspraktijk onderscheiden we balie-, omloop- en stoelassistentie. Afhankelijk van de organisatie van praktijk kan één persoon verschillende functies combineren. De balie-assistent onthaalt en begeleidt patiënten, zowel aan de telefoon als in de praktijk. Hij of zij handelt vlot patiëntenadministratie af (afspraken geven, dossier aanpassen, betalingen,…). De omloop-assistent is verantwoordelijk voor het correct steriliseren & bewaren van materiaal. De stoelassistent werkt "4-handed", dit betekent dat hij of zij de behandelkamer voorbereid, de tandarts aan de stoel bijstaat bij de behandeling en de behandelkamer achteraf klaarmaakt voor de volgende patiënt. Na verloop van tijd geeft de stoelassistent ook poetsinstructies aan patiënten en volgt hij of zij complexere patiëntendossiers op.

Praktijk coördinator 

De praktijkcoördinator is de centrale spil in de praktijk. Hij of zij is verantwoordelijk voor het personeelsbeleid (werving & selectie, planning, evaluatie & functionering,...) en de financiële opvolging (betalingen, budgettering en rapportering). De coördinator organiseert het praktijkoverleg en is de drijvende kracht achter de continue kwaliteits- en procesverbetering in de praktijk.