Raad van Bestuur

Pieter Lathouwers - Gedelegeerd bestuurder

Dhr Lathouwers is gedelegeerd bestuurder van Dentius en verantwoordelijk voor de algemene leiding over de groep en overnametransacties. Hij werkte gedurende 7 jaar voor het internationale adviesbureau Bain & Company, waar hij zich specialiseerde in overnames en uitbouw van bedrijven in de technologische sector, consumentengoederen en gezondheidszorg. Pieter heeft een diploma handelsingenieur van de universiteit Antwerpen en zetelt in de economische adviesraad van deze universiteit.

Amaury Hendrickx - Voorzitter

Dhr Hendrickx is voorzitter van Dentius. Hij is werkzaam in de private equity sector en was verantwoordelijk voor diverse investeringen bij Merrill Lynch, Barclays en Alpinvest. Amaury heeft een MBA van de University of Chicago en studeerde Toegepaste Economie aan de KULeuven. Amaury was medeverantwoordelijk voor de acquisitie door Merrill Lynch van Integrated Dental Holdings (IDH), de grootste groep van tandartspraktijken in het Verenigd Koninkrijk en hielp de groep te groeien van 175 tot 300 praktijken.

Ivan D'hauwe - CEO/bestuurder

Dhr D’hauwe is recent aangesteld als Chief Executive Officer van Dentius en verantwoordelijk voor de algemene leiding over de groep. Hij deed gedurende bijna 20 jaar internationale management ervaring op in de gezondheidszorg in bedrijven zoals Baxter en C.R. Bard alsook meest recent als algemeen directeur van medische laboratoria bij Cerba HealthCare in België. Ivan studeerde in 1997 af als handelsingenieur en vulde dit later aan met een Executive Management opleiding aan Vlerick. Hij begon zijn carrière als consultant bij het internationale adviesbureau McKinsey & Company.

Boris Bontemps - Bestuurder

De heer Bontemps is directeur voor het Franstalige deel van het land bij Dentius. Hij is verantwoordelijk voor alle praktijken in het Waalse en Brusselse Gewest en houdt zich tevens bezig met het overnameproces van praktijken op nationaal en internationaal niveau. Boris komt uit een familie van tandartsen (vader en moeder) en begon zijn professionele carrière in Londen bij de Amerikaanse investeringsbank J.P. Morgan (afdeling Mergers & Acquisitions) waar hij gedurende 5 jaar bleef. Boris behaalde een diploma handelsingenieur aan HEC-Luik.

Jef Peeters - bestuurder

Jef Peeters is expert in zorg beleid en transitie management. Sinds 2004 is hij actief in de gezondheidssector als bestuurder en adviseur, met verschillende leiderschapsrollen als CFO/ COO van ZNA in Antwerpen en meest recent als CEO van de Europaziekenhuizen in Brussel, … Hij werkte ook voor grote spelers in de ouderenzorg, voor leveranciers van diensten en IT oplossingen, alsook investeerders en overheidsinstanties. In zijn werk combineert Jef Peeters zijn inzichten in de zorgsector met meer dan 15 jaar internationale ervaring in de commerciële wereld bij o.a. Deloitte Consulting, Coca-Cola, Capco. Jef Peeters haalde een MSc in Toegepaste Psychologie aan de UGent en een MBA aan Insead, Fontainebleau (France).